Komandolar "Mavi Bere" Taktı

ISPARTA 24.02.2017 - 13:42, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Komandolar "Mavi Bere" Taktı

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında komando eğitimlerini tamamlayan asteğmen ve astsubaylar yemin etti. Komutanlıkta düzenlenen yemin törenine, Okul Komutanı Albay Selçuk Emirdağ ile Eğirdir Kaymakamı Abdullah Aktaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından eğitimlerini tamamlayan asteğmen ve astsubaylar, Türk bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin etti. Törende konuşan Albay Selçuk Emirdağ, bugün gerçekleştirilen yemine, yerde olanlar kadar göktekilerin de şahit olduğunu söyledi. Komandoların yüzyıllardır devletini koruyan, düşmana korku salan bir görevi yaptığını dile getiren Emirdağ, şöyle konuştu: "Unutmayın bizim için devlet kutsaldır. İnsanlar geçici, makamlar kalıcıdır. Devletimize ne dokundururuz, ne de laf söyletiriz. Onun içindir ki devletler kurduk, imparatorluklar yönettik. Tarihin her döneminde fitne ve fesat yuvalarıyla uğraştık. Her defasında da mazlum ağını zalimlerin yanına bırakmadık. Adaletle büyük devletler kurduk, şimdi de duyulan yükselen Türk devletinin ayak sesleridir." Konuşmanın ardından asteğmen ve astsubaylar, komando beresi taktı. Tören, ailelerin çocuklarıyla buluşmasıyla sona erdi. Haber-Fotoğraf Murat Yolcu  

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında komando eğitimlerini tamamlayan asteğmen ve astsubaylar yemin etti.

Komutanlıkta düzenlenen yemin törenine, Okul Komutanı Albay Selçuk Emirdağ ile Eğirdir Kaymakamı Abdullah Aktaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından eğitimlerini tamamlayan asteğmen ve astsubaylar, Türk bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin etti.

Törende konuşan Albay Selçuk Emirdağ, bugün gerçekleştirilen yemine, yerde olanlar kadar göktekilerin de şahit olduğunu söyledi. Komandoların yüzyıllardır devletini koruyan, düşmana korku salan bir görevi yaptığını dile getiren Emirdağ, şöyle konuştu:

"Unutmayın bizim için devlet kutsaldır. İnsanlar geçici, makamlar kalıcıdır. Devletimize ne dokundururuz, ne de laf söyletiriz. Onun içindir ki devletler kurduk, imparatorluklar yönettik. Tarihin her döneminde fitne ve fesat yuvalarıyla uğraştık. Her defasında da mazlum ağını zalimlerin yanına bırakmadık. Adaletle büyük devletler kurduk, şimdi de duyulan yükselen Türk devletinin ayak sesleridir."

Konuşmanın ardından asteğmen ve astsubaylar, komando beresi taktı. Tören, ailelerin çocuklarıyla buluşmasıyla sona erdi.

Haber-Fotoğraf Murat Yolcu








 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.