İşsizlere umut ışığı olacak

EKONOMİ 23.09.2016 - 10:49, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

İşsizlere umut ışığı olacak

Isparta İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, okullarda istihdam edilecek 237 kişi için başvurular başladı.
İşsizlere umut ışığı olacak Isparta İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, okullarda istihdam edilecek 237 kişi için başvurular başladı. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Isparta’ya bu yıl 237 kişilik kontenjan verildiğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin “Bu 237 kişinin tamamı Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışacak. Başvurular dün itibariyle başladı. 10 günlük başvuru süremiz var. Başvurular 1 Ekim’de sona erecek. İnternet üzerinden İŞKUR’in sitesine girerek, ilçelerdekiler ilçeler için, merkezdekiler merkezdeki okullar için 24 saat başvuru yapabilir. Hafta sonları da internet sitesinden başvurular alınıyor. 237 kişi için sayı dağılımlarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihtiyacına göre belirledi. Bu kapsamda 122 kişi merkezdeki okullarda çalışacak, 115 kişi de ilçelerde görevlendirilecek. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında girenler 9 ay süresince çalışacaklar. 2017 Haziran ayında program sona erecek. Maaşları asgari ücret düzeyinde ödeniyor ve sigortaları tam olarak yatırılıyor. İşçi hakları geçerli oluyor. 5 günden uzun süreli raporlarda ilişikleri kesiliyor” dedi. KİMLER FAYDALANABİLECEK? İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin “Öncelikle kuruma kayıtlı işsiz olması lazım. 10-20 gün önceden kayıt olanlar kayıtım var diyor. Bu projede çalışmak istiyorum demesi için bizzat gelip buna başvuru yapması lazım. Milli Eğitim’de çalışacağım diye bizzat başvuru yapılması gerekiyor. 18 yaşını bitirmiş ve 19 yaşından gün almış olması gerekiyor. Ayrıca emeklilik ve malul aylığı almamak şart var. önceden dul ve yetim maaşı alanlar başvuru yapamıyorlardı. Şimdi onlar başvuru yapabiliyorlar. Bir de başvuru sahibi öğrenci olmaması gerekiyor. Daha önce milli eğitimde 2 yıl çalışmışsa buraya başvuru yapamaz. Çünkü bir kurumda bu program kapsamında 2 yıl çalışılıyor. Geçen yıl çalışanlar son gün olan 1 Ekim’de başvuru yapabilirler. Onlar da başvurularını son gün internet sitesinden yapabilirler. Daha önce kura yöntemiyle seçim yapılıyordu. Bu yıl mülakat yöntemiyle yapacağız. Seçmeler yapıldıktan sonra 10 Ekim gibi işbaşı yapılmış olacak” ifadelerini kullandı. HANGİ İLÇEYE KAÇ KİŞİ ALINACAK? Merkez: 122 Yalvaç: 30 Senirkent: 1 Gönen: 6 Aksu: 1 Eğirdir: 29 Keçiborlu: 5 Şarkikaraağaç: 25 Sütçüler: 3 Gelendost: 7 Uluborlu: 8
Isparta İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, okullarda istihdam edilecek 237 kişi için başvurular başladı.

İşsizlere umut ışığı olacak

Isparta İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, okullarda istihdam edilecek 237 kişi için başvurular başladı.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Isparta’ya bu yıl 237 kişilik kontenjan verildiğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin “Bu 237 kişinin tamamı Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışacak. Başvurular dün itibariyle başladı. 10 günlük başvuru süremiz var. Başvurular 1 Ekim’de sona erecek. İnternet üzerinden İŞKUR’in sitesine girerek, ilçelerdekiler ilçeler için, merkezdekiler merkezdeki okullar için 24 saat başvuru yapabilir. Hafta sonları da internet sitesinden başvurular alınıyor. 237 kişi için sayı dağılımlarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihtiyacına göre belirledi. Bu kapsamda 122 kişi merkezdeki okullarda çalışacak, 115 kişi de ilçelerde görevlendirilecek. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında girenler 9 ay süresince çalışacaklar. 2017 Haziran ayında program sona erecek. Maaşları asgari ücret düzeyinde ödeniyor ve sigortaları tam olarak yatırılıyor. İşçi hakları geçerli oluyor. 5 günden uzun süreli raporlarda ilişikleri kesiliyor” dedi.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin “Öncelikle kuruma kayıtlı işsiz olması lazım. 10-20 gün önceden kayıt olanlar kayıtım var diyor. Bu projede çalışmak istiyorum demesi için bizzat gelip buna başvuru yapması lazım. Milli Eğitim’de çalışacağım diye bizzat başvuru yapılması gerekiyor. 18 yaşını bitirmiş ve 19 yaşından gün almış olması gerekiyor. Ayrıca emeklilik ve malul aylığı almamak şart var. önceden dul ve yetim maaşı alanlar başvuru yapamıyorlardı. Şimdi onlar başvuru yapabiliyorlar. Bir de başvuru sahibi öğrenci olmaması gerekiyor. Daha önce milli eğitimde 2 yıl çalışmışsa buraya başvuru yapamaz. Çünkü bir kurumda bu program kapsamında 2 yıl çalışılıyor. Geçen yıl çalışanlar son gün olan 1 Ekim’de başvuru yapabilirler. Onlar da başvurularını son gün internet sitesinden yapabilirler. Daha önce kura yöntemiyle seçim yapılıyordu. Bu yıl mülakat yöntemiyle yapacağız. Seçmeler yapıldıktan sonra 10 Ekim gibi işbaşı yapılmış olacak” ifadelerini kullandı.

HANGİ İLÇEYE KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Merkez: 122

Yalvaç: 30

Senirkent: 1

Gönen: 6

Aksu: 1

Eğirdir: 29

Keçiborlu: 5

Şarkikaraağaç: 25

Sütçüler: 3

Gelendost: 7

Uluborlu: 8

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.