İrfan Bakır Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye sordu

SİYASET 27.01.2017 - 12:06, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

İrfan Bakır Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye sordu

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye bir soru önergesi verildi. Soru önergesinde KOSGEB kredi desteğinden yararlanamayan vatandaşlar için yeni bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı soruldu.    Soru Önergesinin Detayları   Aşağıdaki sorularımın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.   KOSGEB tarafından 'nefes kredisi' adı altında verileceği söylenen ve esnafımızı bir nebze olsun rahatlatacağını düşündüğümüz kredi gördüğümüz kadarıyla fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Türkiye genelinde yaklaşık 250.000 Kobi ve esnafın başvurduğu krediden sadece 15 bin firma bankaların insiyatifine bırakılarak yararlandırılacaktır. Isparta'da ise 3 bine yakın esnafın başvurduğu krediden sadece 78 firmanın yararlanabileceği ortaya çıkmıştır. Konuya ilişkin sorularım şu şekildedir; 1-) Kobilere 'can suyu' sloganıyla gündeme gelen kredinin amacına ulaştığını düşünüyor musunuz 2-) İlgili kredi başvurusu onaylanıp bankaya giden firmaların 'uygunluğunuz yok, limitiniz yetersiz' diyerek geri çevrildiklerinden haberdar mısınız? 3-) Türkiye'nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiği şu günlerde, esnaflarımıza umut dağıtıp ayrıca KOSGEB kapısında ve bilgisayar başında bekletip, hayal kırıklığına uğratmanın gerekçesi nedir? 4-) KOSGEB'ten 50.000 TI için onay alan esnafa, bankalar tarafından 'şartlarınız uygun değil' denilerek 10.000 TI. verilebileceğinin söylendiği konusunda ne düşünüyorsunuz? 5-) Esnafımızı mağdur etmemek adına bu tarz uygulamalarda kriterlerin baştan açıklanması daha doğru bir yöntem değil midir? 6-) Krediden yararlanamayan esnaflarımız için yeni bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? 7-) Sicil affı kapsamında yaptığınız çalışmada esnaflarımızın yanında vatandaşlarımızın da bankalardaki sicillerinin temizlenmesine yönelik bir uygulama yapmayı düşünüyor musunuz?  

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye bir soru önergesi verildi. Soru önergesinde KOSGEB kredi desteğinden yararlanamayan vatandaşlar için yeni bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı soruldu. 

 

Soru Önergesinin Detayları

 

Aşağıdaki sorularımın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

KOSGEB tarafından 'nefes kredisi' adı altında verileceği söylenen ve esnafımızı bir nebze olsun rahatlatacağını düşündüğümüz kredi gördüğümüz kadarıyla fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Türkiye genelinde yaklaşık 250.000 Kobi ve esnafın başvurduğu krediden sadece 15 bin firma bankaların insiyatifine bırakılarak yararlandırılacaktır. Isparta'da ise 3 bine yakın esnafın başvurduğu krediden sadece 78 firmanın yararlanabileceği ortaya çıkmıştır. Konuya ilişkin sorularım şu şekildedir;


1-) Kobilere 'can suyu' sloganıyla gündeme gelen kredinin amacına ulaştığını düşünüyor musunuz


2-) İlgili kredi başvurusu onaylanıp bankaya giden firmaların 'uygunluğunuz yok, limitiniz yetersiz' diyerek geri çevrildiklerinden haberdar mısınız?


3-) Türkiye'nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiği şu günlerde, esnaflarımıza umut dağıtıp ayrıca KOSGEB kapısında ve bilgisayar başında bekletip, hayal kırıklığına uğratmanın gerekçesi nedir?


4-) KOSGEB'ten 50.000 TI için onay alan esnafa, bankalar tarafından 'şartlarınız uygun değil' denilerek 10.000 TI. verilebileceğinin söylendiği konusunda ne düşünüyorsunuz?


5-) Esnafımızı mağdur etmemek adına bu tarz uygulamalarda kriterlerin baştan açıklanması daha doğru bir yöntem değil midir?


6-) Krediden yararlanamayan esnaflarımız için yeni bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?


7-) Sicil affı kapsamında yaptığınız çalışmada esnaflarımızın yanında vatandaşlarımızın da bankalardaki sicillerinin temizlenmesine yönelik bir uygulama yapmayı düşünüyor musunuz?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.