İnsan sağlığına büyük yatırım

ISPARTA 01.09.2020 - 12:59, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

İnsan sağlığına büyük yatırım

Fransa’da yaşayan hemşehrilerimiz Ahmet-Mevlüt Selam kardeşler ile Ispartalı İşadamı Münir Kaşlı, girişimcilikte ezberleri bozan bir yatırıma imza attı. Yalvaç’ta 55 başlık besi çiftliği yatırımı yaptılar, süt tüccarlarının oluşturduğu fiyat politikasına ‘eyvallah’ dememek için sütü el değmeden paketleyen robot sistemi kurdular. Şimdi Isparta merkezde halkın ayağına kadar sağlıklı süt götürüyorlar.
Yalvaç’ta besihanede robot sistemi ile el değmeden sağılan ineklerin sütü yine el değmeden 2.5 litrelik poşetlere paketleniyor. Tonton markalı süt ürünleri, +4 derece zincirinde kapınıza kadar ulaştırılıyor. Hem de hastalıklardan ari sertifikası güvencesiyle. Fransa’da yaşayan Yalvaçlı hemşehrilerimiz Ahmet-Mevlüt Selam kardeşler, yurt dışında kazandıklarını memleketlerine yatırdılar. Isparta’nın tanınmış markalarından Serdoğan Yapı’nın sahibi Münir Kaşlı ile güçbirliği yapan Selam kardeşler, hayvancılık ve süt üzerine örnek bir girişime imza attılar. Yatırım insan sağlığı açısından oldukça önemli.  Ahmet-Mevlüt Selam kardeşler ile Münir Kaşlı’nın 5 milyon TL’lik yatırım ile hayata geçirdiği projenin en önemli ayağı Yalvaç’ta. Yalvaç merkezde 55 başlık besi çiftliği yatırımı yapan Selam kardeşler ve Kaşlı, süt sağımı için robot sistemi ithal etti. Besi çiftliğindeki inekler robot sistemi ile sağılıyor. Robot sisteminin en önemli özelliği sütü poşette paketleyen sistem ile entegresi. Yatırımcılar, süt tüccarlarının oluşturacağı fiyat politikasına eyvallah etmeden kendi sütlerine kendileri değerlendirme yönüne gittiler. Bu doğrultuda kurulan sistem ile sağılan ineklerin sütleri el değmeden 2.5 litrelik poşetlerde paketleniyor. Çiftliğe son yılların en önemli sertifikası hastalıklardan ari belgesi de verildi.  Yalvaç’taki çiftlikte günlük üretilen 300 litre süt, poşetlerde paketlenerek soğuk zincir ile Isparta’ya sevkediliyor. Hastalıklardan ari çiftlikte üretilen sütler, pakette Tonton Süt markasıyla piyasaya sunuldu. Tonton süt, 2.5 litrelik poşetlerde tanıtım fiyatı ile 5 TL’den satışa sunuldu, telefon ile sipariş ile Isparta merkezde her yere evlere kadar ulaştırılıyor.  Tonton sütü evlere ulaştıran sistem için Subay Lojmanları bölgesinde ofis oluşturuldu. Soğutucu araçlarla yapılan servis sisteminin başında yönetici olarak İlter Halaç bulunuyor. Şu anda anlık olarak her eve servis yapan Tonton Süt, siparişlerin yoğunlaşmasından sonra Isparta’yı 3 dağıtım bölgesine ayıracak. Bir mahalleye haftada 2 gün servis yapılacak. Tonton Süt’ün hedefi günlük 1,5 ton sütü paketli olarak evlere kadar ulaştırmak. Tonton Süt, evlere kadar +4 derece zincirinde ulaştırılıyor. Hastalıklardan ari belgesi olmasına rağmen tüketicilere kaynatmaları tavsiye ediliyor. Önümüzdeki günlerde diğer süt çeşitleri ile de hizmet verilmesi hedefleniyor. (HABER MERKEZİ)
Fransa’da yaşayan hemşehrilerimiz Ahmet-Mevlüt Selam kardeşler ile Ispartalı İşadamı Münir Kaşlı, girişimcilikte ezberleri bozan bir yatırıma imza attı. Yalvaç’ta 55 başlık besi çiftliği yatırımı yaptılar, süt tüccarlarının oluşturduğu fiyat politikasına ‘eyvallah’ dememek için sütü el değmeden paketleyen robot sistemi kurdular. Şimdi Isparta merkezde halkın ayağına kadar sağlıklı süt götürüyorlar.

Yalvaç’ta besihanede robot sistemi ile el değmeden sağılan ineklerin sütü yine el değmeden 2.5 litrelik poşetlere paketleniyor. Tonton markalı süt ürünleri, +4 derece zincirinde kapınıza kadar ulaştırılıyor. Hem de hastalıklardan ari sertifikası güvencesiyle.

Fransa’da yaşayan Yalvaçlı hemşehrilerimiz Ahmet-Mevlüt Selam kardeşler, yurt dışında kazandıklarını memleketlerine yatırdılar. Isparta’nın tanınmış markalarından Serdoğan Yapı’nın sahibi Münir Kaşlı ile güçbirliği yapan Selam kardeşler, hayvancılık ve süt üzerine örnek bir girişime imza attılar. Yatırım insan sağlığı açısından oldukça önemli.

 Ahmet-Mevlüt Selam kardeşler ile Münir Kaşlı’nın 5 milyon TL’lik yatırım ile hayata geçirdiği projenin en önemli ayağı Yalvaç’ta. Yalvaç merkezde 55 başlık besi çiftliği yatırımı yapan Selam kardeşler ve Kaşlı, süt sağımı için robot sistemi ithal etti. Besi çiftliğindeki inekler robot sistemi ile sağılıyor. Robot sisteminin en önemli özelliği sütü poşette paketleyen sistem ile entegresi. Yatırımcılar, süt tüccarlarının oluşturacağı fiyat politikasına eyvallah etmeden kendi sütlerine kendileri değerlendirme yönüne gittiler. Bu doğrultuda kurulan sistem ile sağılan ineklerin sütleri el değmeden 2.5 litrelik poşetlerde paketleniyor. Çiftliğe son yılların en önemli sertifikası hastalıklardan ari belgesi de verildi.

 Yalvaç’taki çiftlikte günlük üretilen 300 litre süt, poşetlerde paketlenerek soğuk zincir ile Isparta’ya sevkediliyor. Hastalıklardan ari çiftlikte üretilen sütler, pakette Tonton Süt markasıyla piyasaya sunuldu. Tonton süt, 2.5 litrelik poşetlerde tanıtım fiyatı ile 5 TL’den satışa sunuldu, telefon ile sipariş ile Isparta merkezde her yere evlere kadar ulaştırılıyor.

 Tonton sütü evlere ulaştıran sistem için Subay Lojmanları bölgesinde ofis oluşturuldu. Soğutucu araçlarla yapılan servis sisteminin başında yönetici olarak İlter Halaç bulunuyor. Şu anda anlık olarak her eve servis yapan Tonton Süt, siparişlerin yoğunlaşmasından sonra Isparta’yı 3 dağıtım bölgesine ayıracak. Bir mahalleye haftada 2 gün servis yapılacak. Tonton Süt’ün hedefi günlük 1,5 ton sütü paketli olarak evlere kadar ulaştırmak. Tonton Süt, evlere kadar +4 derece zincirinde ulaştırılıyor. Hastalıklardan ari belgesi olmasına rağmen tüketicilere kaynatmaları tavsiye ediliyor. Önümüzdeki günlerde diğer süt çeşitleri ile de hizmet verilmesi hedefleniyor. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.