İHALE İLANI

RESMİ İLAN 20.02.2018 - 11:13, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

İHALE İLANI

T.C. ISPARTA 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN ESAS NO: 2018/49 Esas KAMULAŞTIRMA İLANI Davacı Kuleönü Belediye Başkanlığı vekili tarafından davalı Nuri Erdoğan aleyhine mahkememizde açılan kamulaştırma davasında: Dava konusu Isparta ili Merkez ilçesi. Kuleönü Köyü 56 pafta 16194 nolu parselde 460 m2'lik kayıtlı taşınmazın tamamının Isparta ili Kuleönü Belediye Encümeninin 28/07/2017 tarihli ve 01/03/2017 tarihli 15 sayılı kararı ile davacı Isparta ili Kuleönü köyü Belediye Başkanlığı adına kamu yararı kararı gereğince kamulaştırılmasına karar verildiği, davalı Nuri Erdoğan'ın hissesinin 2942 Sayılı Kanunun 8. Maddesi gereğince satın alma usullerine göre kamulaştırılmasına karar verilerek işlemlere başlanmış, satın alma usulü gereğince yapılan kıymet taktirini kabul etmeyerek anlaşmazlık tutanağı imzalayan veya çağrıya rağmen görüşmelere katılmayan davalıya karşı 2942 S.K. Hükümleri gereğince taşınmazın kıymetinin tespiti ve Kuleönü Belediye Başkanlığı adına tescili talebiyle dava ikame edildiği; iş bu dava ile ilgili davacı Kuleönü Belediye Başkanlığı adına kamulaştırmaya konu taşınmaz maliği Nuri Erdoğan'nın 2942 S.K.nun 10 ve 14. Maddesi gereğince mahkemece yapılan tebligat gününden, tebligat yapılamayanlara tebligat yerine geçmek üzere mahkemece gazete ile yapılan ilan tarihinden itibaren 30 gün içinde kamulaştırma işlemlerine karşı idari yargıda iptal ve maddi hatalara karşı da düzeltim davası açabilecekleri, açılacak davaların Kuleönü Belediye Başkanlığına yöneltileceği, idari yargıda iptal davası açanların dava açtıklarım ve yürütmenin durdurulması kararı aldıklarım belgelendirmedikleri taktirde kamulaştırma işleminin kesinleşeceğini ve mahkemece tespit edilen kamulaştırma bedeli üzerinden taşınmaz malın kamulaştırmayı yapan kurum adına tescil edileceği, hak sahiplerinin bedelin T.C. Isparta Vakıflar Bankası A. Ş. Merkez Şubesine yatırılacağı ve davalının konuya ve taşınmaz malın değerine ilişkin tüm savunma ve delillerini de tebliğ tarihinden itibaren 14 günlük süre içinde mahkemeye yazılı olarak bildirmeleri gerektiği 4650 Sayılı yasa ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 10/4 ve 14. Maddesi hükümlerine istinaden ihtar ve ilan olunur

T.C. ISPARTA 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

ESAS NO: 2018/49 Esas

KAMULAŞTIRMA İLANI

Davacı Kuleönü Belediye Başkanlığı vekili tarafından davalı Nuri Erdoğan aleyhine mahkememizde açılan kamulaştırma davasında:

Dava konusu Isparta ili Merkez ilçesi. Kuleönü Köyü 56 pafta 16194 nolu parselde 460 m2'lik kayıtlı taşınmazın tamamının Isparta ili Kuleönü Belediye Encümeninin 28/07/2017 tarihli ve 01/03/2017 tarihli 15 sayılı kararı ile davacı Isparta ili Kuleönü köyü Belediye Başkanlığı adına kamu yararı kararı gereğince kamulaştırılmasına karar verildiği, davalı Nuri Erdoğan'ın hissesinin 2942 Sayılı Kanunun 8. Maddesi gereğince satın alma usullerine göre kamulaştırılmasına karar verilerek işlemlere başlanmış, satın alma usulü gereğince yapılan kıymet taktirini kabul etmeyerek anlaşmazlık tutanağı imzalayan veya çağrıya rağmen görüşmelere katılmayan davalıya karşı 2942 S.K. Hükümleri gereğince taşınmazın kıymetinin tespiti ve Kuleönü Belediye Başkanlığı adına tescili talebiyle dava ikame edildiği; iş bu dava ile ilgili davacı Kuleönü Belediye Başkanlığı adına kamulaştırmaya konu taşınmaz maliği Nuri Erdoğan'nın 2942 S.K.nun 10 ve 14. Maddesi gereğince mahkemece yapılan tebligat gününden, tebligat yapılamayanlara tebligat yerine geçmek üzere mahkemece gazete ile yapılan ilan tarihinden itibaren 30 gün içinde kamulaştırma işlemlerine karşı idari yargıda iptal ve maddi hatalara karşı da düzeltim davası açabilecekleri, açılacak davaların Kuleönü Belediye Başkanlığına yöneltileceği, idari yargıda iptal davası açanların dava açtıklarım ve yürütmenin durdurulması kararı aldıklarım belgelendirmedikleri taktirde kamulaştırma işleminin kesinleşeceğini ve mahkemece tespit edilen kamulaştırma bedeli üzerinden taşınmaz malın kamulaştırmayı yapan kurum adına tescil edileceği, hak sahiplerinin bedelin T.C. Isparta Vakıflar Bankası A. Ş. Merkez Şubesine yatırılacağı ve davalının konuya ve taşınmaz malın değerine ilişkin tüm savunma ve delillerini de tebliğ tarihinden itibaren 14 günlük süre içinde mahkemeye yazılı olarak bildirmeleri gerektiği 4650 Sayılı yasa ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 10/4 ve 14. Maddesi hükümlerine istinaden ihtar ve ilan olunur

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.