HDP’Yİ YOK SAYAMAYIZ

SİYASET 22.07.2015 - 11:41, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

HDP’Yİ YOK SAYAMAYIZ

Türkiye genelinde 6 milyon oy alarak meclise girmeyi başaran HDP’nin yok sayılmayacağı dile getiren CHP Isparta İl Başkanı Senayi Demirkol “Meclise 80 tane milletvekili ile giren bir partiyi yok sayamayız” dedi. 7 Haziran Genel seçimlerinde 6 milyon oy alarak 80 milletvekili ile meclise girmeyi başaran HDP’nin yok sayılamayacağını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Senayi Demirkol “Böyle bir oluşumu yok saymak olmaz. 6 milyon kişi oy vermiş yüzde 13 oy almış. 80 milletvekili ile meclise girmiş bir partiyi yok sayamazsınız. AKP ile uyuşurlarsa bizde ana muhalefet görevini yerine getiririz. Öyle bir koalisyona ben sıcak bakmıyorum ama olursa da biz muhalefet kısmını oluştururuz” dedi. YOLSUZLUKLARDAN VAZGEÇEMEYİZ Koalisyon kurma görevini 10 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk tur görüşmelerine 13 Temmuz'da başladı. Bayramdan sonra devam eden ikinci tur görüşmelerinin ilkini AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'den Parti Sözcüsü Haluk Koç başkanlığındaki heyetler, dün saat 11.00'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda gerçekleştirdi. AK Parti’yle koalisyon kurmaları durumunda ilkeler konusunda geri adım atmayacaklarını belirten CHP Isparta İl Başkanı Senayi Demirkol “Geçen hafta bildiğimiz gibi Başbakan ilk tur görüşmelerini yaptı. Koalisyon için ilk ön görüşme ise AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve CHP'den Parti Sözcüsü Haluk Koç başkanlığındaki heyetler tarafından yapıldı. Beyannamelerinden de gördüğümüz kadarıyla CHP ile daha uyumlu olabileceğini söylendi. CHP ile kurulacak bir koalisyonda yolsuzlukların araştırılmasından vazgeçemeyiz” ifadelerini kullandı.  ‘ERKEN SEÇİME HAZIRIZ’ Demirkol “14 ilkemize baktığımızda AKP ile koalisyon zor gibi ama şuan görüşmeler sürüyor. İnşallah olur olmazsa da dünyanın sonu değil. İlkelerimizi bir kenara bırakamayız. Bizim ilkelerimiz evrenseldir. Bizim kabul edilemeyecek kırmızı çizgilerimiz yok. Koalisyon sürecinden önce fikrimiz alınmıştı ama şu süreçte bir daha sorulmadı. Kendileri görüşüyor inşallah hayırlı bir sonuç çıkar. Erken seçim olursa da biz erken seçime hazırız” dedi. ‘KOALİSYONDA CHP ŞART DEĞİL’ Koalisyon hükümetinde sadece CHP’nin hükümet kurmasının şart olmadığını vurgulayan Demirkol “Vatandaşlarımız 7 Haziran’da böyle bir irade koydu ve bu parlamentodan hükümet çıkması gerekir. Bizim olmamız da şart değil. AKP-MHP, AKP- HDP Hükümeti de olabilir. Bu şekilde hükümet kurulmalı. Olası bir erken seçimde biz oylarımızı artıracak kanısındayız” şeklinde konuştu.  ‘NEGATİF SİYASET YAPIYORLAR’ Seçimlerden sonra MHP’nin izlediği siyaseti de eleştiren Demirkol “Ben ana muhalefet olacağım diye seçime gidilmez. MHP’nin seçim kampanyasında söylediklerini hepimiz biliyoruz. “7 sülalesinden hesap soracağım”, “Bizimle Yürü Türkiye” gibi bir sloganları vardı. şimdi nasıl olur da ana muhalefeti hedeflerler. Onlar hükümet kursun ben ana muhalefet olayım diyor. Çok negatif siyaset yapıyorlar” diyerek sözlerini noktaladı. 

Türkiye genelinde 6 milyon oy alarak meclise girmeyi başaran HDP’nin yok sayılmayacağı dile getiren CHP Isparta İl Başkanı Senayi Demirkol “Meclise 80 tane milletvekili ile giren bir partiyi yok sayamayız” dedi.


7 Haziran Genel seçimlerinde 6 milyon oy alarak 80 milletvekili ile meclise girmeyi başaran HDP’nin yok sayılamayacağını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Senayi Demirkol “Böyle bir oluşumu yok saymak olmaz. 6 milyon kişi oy vermiş yüzde 13 oy almış. 80 milletvekili ile meclise girmiş bir partiyi yok sayamazsınız. AKP ile uyuşurlarsa bizde ana muhalefet görevini yerine getiririz. Öyle bir koalisyona ben sıcak bakmıyorum ama olursa da biz muhalefet kısmını oluştururuz” dedi.


YOLSUZLUKLARDAN VAZGEÇEMEYİZ

Koalisyon kurma görevini 10 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk tur görüşmelerine 13 Temmuz'da başladı. Bayramdan sonra devam eden ikinci tur görüşmelerinin ilkini AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'den Parti Sözcüsü Haluk Koç başkanlığındaki heyetler, dün saat 11.00'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda gerçekleştirdi.


AK Parti’yle koalisyon kurmaları durumunda ilkeler konusunda geri adım atmayacaklarını belirten CHP Isparta İl Başkanı Senayi Demirkol “Geçen hafta bildiğimiz gibi Başbakan ilk tur görüşmelerini yaptı. Koalisyon için ilk ön görüşme ise AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve CHP'den Parti Sözcüsü Haluk Koç başkanlığındaki heyetler tarafından yapıldı. Beyannamelerinden de gördüğümüz kadarıyla CHP ile daha uyumlu olabileceğini söylendi. CHP ile kurulacak bir koalisyonda yolsuzlukların araştırılmasından vazgeçemeyiz” ifadelerini kullandı. 


‘ERKEN SEÇİME HAZIRIZ’

Demirkol “14 ilkemize baktığımızda AKP ile koalisyon zor gibi ama şuan görüşmeler sürüyor. İnşallah olur olmazsa da dünyanın sonu değil. İlkelerimizi bir kenara bırakamayız. Bizim ilkelerimiz evrenseldir. Bizim kabul edilemeyecek kırmızı çizgilerimiz yok. Koalisyon sürecinden önce fikrimiz alınmıştı ama şu süreçte bir daha sorulmadı. Kendileri görüşüyor inşallah hayırlı bir sonuç çıkar. Erken seçim olursa da biz erken seçime hazırız” dedi.


‘KOALİSYONDA CHP ŞART DEĞİL’

Koalisyon hükümetinde sadece CHP’nin hükümet kurmasının şart olmadığını vurgulayan Demirkol “Vatandaşlarımız 7 Haziran’da böyle bir irade koydu ve bu parlamentodan hükümet çıkması gerekir. Bizim olmamız da şart değil. AKP-MHP, AKP- HDP Hükümeti de olabilir. Bu şekilde hükümet kurulmalı. Olası bir erken seçimde biz oylarımızı artıracak kanısındayız” şeklinde konuştu.


 ‘NEGATİF SİYASET YAPIYORLAR’

Seçimlerden sonra MHP’nin izlediği siyaseti de eleştiren Demirkol “Ben ana muhalefet olacağım diye seçime gidilmez. MHP’nin seçim kampanyasında söylediklerini hepimiz biliyoruz. “7 sülalesinden hesap soracağım”, “Bizimle Yürü Türkiye” gibi bir sloganları vardı. şimdi nasıl olur da ana muhalefeti hedeflerler. Onlar hükümet kursun ben ana muhalefet olayım diyor. Çok negatif siyaset yapıyorlar” diyerek sözlerini noktaladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.