Gülşehri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden pandemi sürecinden online kariyer günleri

ISPARTA 01.05.2021 - 17:07, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Gülşehri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden pandemi sürecinden online kariyer günleri

Isparta Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde her yıl düzenlenen ve büyük ilgiyle takip edilen ‘Kariyer Günleri Etkinlikleri’ bu yıl salgın tedbirleri dolayısıyla çevrimiçi yapılmaya devam ediyor. 26 Nisan Pazartesi günü Saat 18.00’da gerçekleşen ve moderatörlüğünü Bilişim Teknolojileri Alan Şefi İsa Çakmak’ın yaptığı etkinlik, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Gülşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan iki kardeşin ağırlandığını etkinliğe Yusuf Ziya Cıvan ve Mehmet Ali Cıvan konuk olarak katıldılar.
Bu zorlu süreçte Eğitim-öğretim faaliyetlerinin ne denli önemli olduğunu vurgulayan İsa Çakmak, pandemi sürecinde teknoloji kullanımının arttığı Bilişim Teknolojileri sektörünün sürece hızlı bir şekilde adapte olduğundan bahsetti. Üretim imalat ve iletişim teknolojilerinin temelinde bilişim sektörünün önemini vurguladı. Bu sektör içerisinde yer alan mezunlarımızla teknoloji sahnesinde yer aldığımızı dile getirdi ve katılımcıların eğitim, kariyer hayatlarından bahsetmelerini istedi. Kariyer günlerinin konuğu olan Yusuf Ziya Cıvan, “Isparta Gülşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 2016 yılında, Bilişim Teknolojileri bölümü, Web Tasarım ve Programlama alanından mezun oldum. Süleyman Demirel Üniversitesi, Uzaktan Öğretim Fakültesi, Bilgisayar Programcılığı bölümünü kazandım fakat okulu dondurarak askere gittim. Askere gidip gelmem sonrasında üretim/imalat sektörüne giriş yaparak endüstriyel robotlarda programlama yapma şansı yakaladım. Öncelikle Arçelik A.Ş yan sanayisi olan KOREL Elektrik Elektronik A.Ş.'de kaynak robotlarının teknisyenliği ile sektöre girdim, sonrasında da Arçelik bünyesine geçerek etiket robotlarının bakımları ve operasyon takibi sürecinde görev almaya başladım. Kendi alanımda okulum ve saygı değer öğretmenlerimin işimin üzerinde bana kattıkları şey oldukça fazla. Programlama mantığı, teknikleri ve algoritmanın bir yabancı dilin gramerini sağlam oturtmaktan farkı yok. Eğitimimi iyi düzeyde aldığımı düşünüyorum. Aldığım eğitim sayesinde herhangi bir programlama dili, bu alanda herhangi bir sektörde rahatlıkla iş bulabildiğim gibi yeni şeyleri öğrenirken yaşayacağım zorluklar ortadan kalkmış oluyor. Bu konuda minnet ve teşekkür borçluyum.” dedi. Mehmet Ali Cıvan ise meslek lisesi mezunu olmanın bir avantaj olduğunu söyleyerek, “Meslek lisesinden mezun olmanın en büyük katkısı üniversite yaşantısında daha tecrübeli ve bilgili oluyorsunuz bu durum size artı bir değer katıyor. Tüm derslerde zaten temel bilgimiz olduğu için konuları kavrama ve uygulamada bir sıkıntı başarılı olabiliyoruz. Meslek lisesinde gelecekte kullanacağınız tüm programlar ve uygulamalar ile size iş sahasında gerekli olacak her türlü bilgi ve beceriyi kazandırıyor. Bizlerde bu sektörden hiçbir zaman geri kalmadık meslek lisesinin bize kattıklarıyla her zaman söz sahibi olduk. Bu süreci bize sağlayan ve bizlere sıcak bir aile ortamındaki gibi samimiyeti sunan değerli Gülşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin saygıdeğer öğretmenlerine şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.
Isparta Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde her yıl düzenlenen ve büyük ilgiyle takip edilen ‘Kariyer Günleri Etkinlikleri’ bu yıl salgın tedbirleri dolayısıyla çevrimiçi yapılmaya devam ediyor. 26 Nisan Pazartesi günü Saat 18.00’da gerçekleşen ve moderatörlüğünü Bilişim Teknolojileri Alan Şefi İsa Çakmak’ın yaptığı etkinlik, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Gülşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan iki kardeşin ağırlandığını etkinliğe Yusuf Ziya Cıvan ve Mehmet Ali Cıvan konuk olarak katıldılar.

Bu zorlu süreçte Eğitim-öğretim faaliyetlerinin ne denli önemli olduğunu vurgulayan İsa Çakmak, pandemi sürecinde teknoloji kullanımının arttığı Bilişim Teknolojileri sektörünün sürece hızlı bir şekilde adapte olduğundan bahsetti. Üretim imalat ve iletişim teknolojilerinin temelinde bilişim sektörünün önemini vurguladı. Bu sektör içerisinde yer alan mezunlarımızla teknoloji sahnesinde yer aldığımızı dile getirdi ve katılımcıların eğitim, kariyer hayatlarından bahsetmelerini istedi.

Kariyer günlerinin konuğu olan Yusuf Ziya Cıvan, “Isparta Gülşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 2016 yılında, Bilişim Teknolojileri bölümü, Web Tasarım ve Programlama alanından mezun oldum. Süleyman Demirel Üniversitesi, Uzaktan Öğretim Fakültesi, Bilgisayar Programcılığı bölümünü kazandım fakat okulu dondurarak askere gittim. Askere gidip gelmem sonrasında üretim/imalat sektörüne giriş yaparak endüstriyel robotlarda programlama yapma şansı yakaladım. Öncelikle Arçelik A.Ş yan sanayisi olan KOREL Elektrik Elektronik A.Ş.'de kaynak robotlarının teknisyenliği ile sektöre girdim, sonrasında da Arçelik bünyesine geçerek etiket robotlarının bakımları ve operasyon takibi sürecinde görev almaya başladım. Kendi alanımda okulum ve saygı değer öğretmenlerimin işimin üzerinde bana kattıkları şey oldukça fazla. Programlama mantığı, teknikleri ve algoritmanın bir yabancı dilin gramerini sağlam oturtmaktan farkı yok. Eğitimimi iyi düzeyde aldığımı düşünüyorum. Aldığım eğitim sayesinde herhangi bir programlama dili, bu alanda herhangi bir sektörde rahatlıkla iş bulabildiğim gibi yeni şeyleri öğrenirken yaşayacağım zorluklar ortadan kalkmış oluyor. Bu konuda minnet ve teşekkür borçluyum.” dedi.

Mehmet Ali Cıvan ise meslek lisesi mezunu olmanın bir avantaj olduğunu söyleyerek, “Meslek lisesinden mezun olmanın en büyük katkısı üniversite yaşantısında daha tecrübeli ve bilgili oluyorsunuz bu durum size artı bir değer katıyor. Tüm derslerde zaten temel bilgimiz olduğu için konuları kavrama ve uygulamada bir sıkıntı başarılı olabiliyoruz. Meslek lisesinde gelecekte kullanacağınız tüm programlar ve uygulamalar ile size iş sahasında gerekli olacak her türlü bilgi ve beceriyi kazandırıyor. Bizlerde bu sektörden hiçbir zaman geri kalmadık meslek lisesinin bize kattıklarıyla her zaman söz sahibi olduk. Bu süreci bize sağlayan ve bizlere sıcak bir aile ortamındaki gibi samimiyeti sunan değerli Gülşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin saygıdeğer öğretmenlerine şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.