Erkekler Diyete Daha Sadık

SAĞLIK 09.06.2015 - 11:39, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Erkekler Diyete Daha Sadık

Isparta Devlet Hastanesi diyetisyeni Sema Sönmez, erkek hastaların kadınlara oranla verilen diyete daha sadık olduğunu, kilo veremeyen kadınların ise çabuk pes ettiğini söyledi. 2014 yılında polikliniğe 4 bin 472 kadın, 1345 erkek hastanın başvurduğunu aktaran Sema Sönmez, "Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü Türkiye beslenme ve sağlık araştırmasının ön raporuna göre erkelerde obezite görülme sıklığı yüzde 20.5, kadınlarda yüzde 41 olarak tespit edildi. Erkelerde obezite görülme oranı daha az olmasına rağmen diyete ya da sağlıklı beslenmeye ilgileri gün geçtikçe artıyor. Geçen yıl polikliniğimize erkek hastalar daha az başvuruda bulunmalarına rağmen diyetlerine daha sadık kaldılar" dedi. 'KADINLAR KİLO VEREMEYİNCE PES EDİYOR' Obezite bilincinin kadın ve erkelerde her geçen gün arttığına işaret eden Sema Sönmez, genel itibariyle erkek hastaların bilinçli beslenmeye daha çok önem verdiğini vurguladı. Erkeklerin metabolizmalarının hızlı çalışması dolayısıyla kadınlara oranla daha başarılı ve istekli olduğunu belirten diyetisyen Sönmez, şöyle dedi: "Erkeklerin yapısal olarak kas kitlelerinin daha fazla olması metabolizmalarının kadınlardan daha hızlı olmasından dolayı diyetlerini uyguladıkları takdirde çok daha kolay kilo verebiliyorlar. Erkeklerin kolay kilo vermeleri, diyete uyum süreçlerini kolaylaştırıyor. Kadınlarda ise başvuru sayısı daha fazla ancak adaptasyon problemleri biraz daha fazla yaşanıyor. 1 veya 2 ayda bekledikleri kiloyu kaybedemeyince çabuk pes ediyorlar. Ama erkekler daha istikrarlı bu konuda. Her kontrolüne düzenli gelen erkek hastalarımız mevcut. Kadınlarda bunun tam tersi, motivasyonları kolayca düşüyor." En güncel Isparta Haberleri için : Isparta Manşet!

Isparta Devlet Hastanesi diyetisyeni Sema Sönmez, erkek hastaların kadınlara oranla verilen diyete daha sadık olduğunu, kilo veremeyen kadınların ise çabuk pes ettiğini söyledi.


2014 yılında polikliniğe 4 bin 472 kadın, 1345 erkek hastanın başvurduğunu aktaran Sema Sönmez, "Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü Türkiye beslenme ve sağlık araştırmasının ön raporuna göre erkelerde obezite görülme sıklığı yüzde 20.5, kadınlarda yüzde 41 olarak tespit edildi. Erkelerde obezite görülme oranı daha az olmasına rağmen diyete ya da sağlıklı beslenmeye ilgileri gün geçtikçe artıyor. Geçen yıl polikliniğimize erkek hastalar daha az başvuruda bulunmalarına rağmen diyetlerine daha sadık kaldılar" dedi.


'KADINLAR KİLO VEREMEYİNCE PES EDİYOR'

Obezite bilincinin kadın ve erkelerde her geçen gün arttığına işaret eden Sema Sönmez, genel itibariyle erkek hastaların bilinçli beslenmeye daha çok önem verdiğini vurguladı. Erkeklerin metabolizmalarının hızlı çalışması dolayısıyla kadınlara oranla daha başarılı ve istekli olduğunu belirten diyetisyen Sönmez, şöyle dedi:


"Erkeklerin yapısal olarak kas kitlelerinin daha fazla olması metabolizmalarının kadınlardan daha hızlı olmasından dolayı diyetlerini uyguladıkları takdirde çok daha kolay kilo verebiliyorlar. Erkeklerin kolay kilo vermeleri, diyete uyum süreçlerini kolaylaştırıyor. Kadınlarda ise başvuru sayısı daha fazla ancak adaptasyon problemleri biraz daha fazla yaşanıyor. 1 veya 2 ayda bekledikleri kiloyu kaybedemeyince çabuk pes ediyorlar. Ama erkekler daha istikrarlı bu konuda. Her kontrolüne düzenli gelen erkek hastalarımız mevcut. Kadınlarda bunun tam tersi, motivasyonları kolayca düşüyor."

En güncel Isparta Haberleri için : Isparta Manşet!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.