Eğirdir-Gelendost yolu özel hüküm yönetmeliğine takıldı

GÜNDEM 23.11.2017 - 12:51, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Eğirdir-Gelendost yolu özel hüküm yönetmeliğine takıldı

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, duble yol planlamasına engel olmaması için Eğirdir Gölü Özel Hüküm Yönetmeliği'ne yıllar öncesinden koydurulan maddeyi dikkate almadan Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Eğirdir-Gelendost arası duble yola dönüştürme talebini reddetti.   Özel Hüküm Yönetmeliği'nin hazırlandığı süreçte 2010-2011 yıllarında gelecekte Eğirdir-Gelendost arası yolun duble yol planlamasında engel olmasın diye özel bir madde ekletilmişti. Özel Hüküm Yönetmeliği'ne giren Isparta için dolayısıyla Karayolları için can simidi olan maddede şöyle deniliyor. "Bu alanda yeni bir karayolu güzergahı oluşturulamaz. Mevcut karayollarında yapılacak tadilat ve yol genişletme çalışmaları dolgu yapılmaması şartıyla ve Bakanlık uygun görüşleri doğrultusunda yapılabilir. Karayollarından kaynaklanan yüzey akış sularının filtre edilerek artırılması zorunludur." Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü, Eğirdir-Gelendost arası Mahmatlar geçidi duble yol planlaması ve projelendirme çalışması kapsamında izin için Orman ve İşleri Bakanlığı'na başvurdu. Özel Hüküm Yönetmeliği'nin geçerli olduğu bu alanda yapılacak duble yol çalışması için yıllar önce konulan o özel madde de ilişikte sunuldu. Ancak Bakanlık Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Özel Hüküm Yönetmeliği'nde bu maddenin yer almasına rağmen duble yol planlama talebini reddetti. Karayolları'nın izin için yeniden Bakanlığa başvurması bekleniyor

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, duble yol planlamasına engel olmaması için Eğirdir Gölü Özel Hüküm Yönetmeliği'ne yıllar öncesinden koydurulan maddeyi dikkate almadan Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Eğirdir-Gelendost arası duble yola dönüştürme talebini reddetti.

 

Özel Hüküm Yönetmeliği'nin hazırlandığı süreçte 2010-2011 yıllarında gelecekte Eğirdir-Gelendost arası yolun duble yol planlamasında engel olmasın diye özel bir madde ekletilmişti. Özel Hüküm Yönetmeliği'ne giren Isparta için dolayısıyla Karayolları için can simidi olan maddede şöyle deniliyor. "Bu alanda yeni bir karayolu güzergahı oluşturulamaz. Mevcut karayollarında yapılacak tadilat ve yol genişletme çalışmaları dolgu yapılmaması şartıyla ve Bakanlık uygun görüşleri doğrultusunda yapılabilir. Karayollarından kaynaklanan yüzey akış sularının filtre edilerek artırılması zorunludur." Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü, Eğirdir-Gelendost arası Mahmatlar geçidi duble yol planlaması ve projelendirme çalışması kapsamında izin için Orman ve İşleri Bakanlığı'na başvurdu. Özel Hüküm Yönetmeliği'nin geçerli olduğu bu alanda yapılacak duble yol çalışması için yıllar önce konulan o özel madde de ilişikte sunuldu. Ancak Bakanlık Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Özel Hüküm Yönetmeliği'nde bu maddenin yer almasına rağmen duble yol planlama talebini reddetti. Karayolları'nın izin için yeniden Bakanlığa başvurması bekleniyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.