EĞİRDİR'de ÇÖP TEMİZLİĞİ

12.08.2016 - 10:06, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

EĞİRDİR'de ÇÖP TEMİZLİĞİ

Eğirdir'de çöp temizliği Eğirdir yaz aylarında çevre illerden gelen yerli turistlerin akınına uğruyor. Serin havası, temiz gölü ve ucuz fiyatlarıyla yerli turistin akın ettiği Eğirdir'de özellikle plajlarda ve piknik alanlarında, hafta sonları yoğunluk yaşanıyor. Belediye Başkanı Şengöl, çevre kirliliğinin önlenmesi ve şikayetlerin azalması için, "İnsanlarımızın daha koruyucu olmasını istiyoruz. Nasıl bulmak istiyorsak, öyle bırakmalıyız!.." dedi. Hafta sonları Altınkum Plajı, Ada ve Rüya Park'a gelen misafirlerin keyif yaptıktan sonra terk ettikleri mekanlarda hat safhada çöp birikintileri ve çevre kirliliği yaşandığını belirten Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Cumartesi, pazar, Isparta, Burdur, Denizli, Afyon ve Antalya'dan gölün cazibesine, havanın serinliğine, fiyatların ucuzluğuna kapılarak çok sayıda vatandaş Eğirdir'e geliyor. Bazen ben Ada'ya gidiyorum, bu kadar çok insanla dolu  ada kirlenmediyse iyi diyorum. Bu kadar güzelliğin yanında acayip çirkinlikler de oluyor. Herkes geliyor, pikniğini yapıyor ama çevre ise çöp bidonlarına atılmayan oraya buraya saçılmış karpuz kabukları, içecek şişeleri, poşetler ve diğer atıklarla dolup taşıyor. Ertesi gün aynı piknik yerine gidenler bize bizzat gelip veya mail yoluyla, “Geldik, falan yer çok pisti; belediye çöpleri almıyor mu? Şeklinde serzenişte bulunuyorlar. Bu sözlerin hepsi yanlış. Eğirdir, pis falan değildir. Esas pislik,kimse kusura bakmasın, yediği içtiği yeri pis bırakıp gidendedir. İnanın Eğirdir Belediyesi olarak biz her gün, bize “pis” diye şikayet edilen bütün alanları 2-3 defa temizliyoruz. Yazınki çöpümüz diğer mevsimlerdeki çöpün 2-3 katına çıkıyor. Vatandaş yemek yiyor, olduğu gibi pisliğini bırakıyor; çekirdek yiyor, ortalık çekirdek kabuğundan geçilmiyor. Piknik artığını bir poşete koyup çöp bidonlarına atmak; yediği çekirdeği yine boş bir poşete koyup çöpe atmak pek mi zor? Temizlik imandan gelir diyoruz ama insanın kafasında temizlik anlayışı olmazsa yapacak bir şey yoktur. Buradan insanlarımıza nasıl bulmak isterse o şekilde bırakmalarını hatırlatmak istiyorum. Her şeyi belediye karşılıyor da bari pisliğinizi çöp kutularına atın, oturduğunuz mekanı kirletmeyin!.. Siz de bize yardımcı olun; her şeyi belediyeden beklemeyin!.. Belediye siz gittikten sonra zaten görevini yapıyor. İnsanlarımızın daha koruyucu olmasını istiyoruz. Bu sözlerimizle kimseyi incitmek gibi bir amacımız yok. Ortak anlayışta buluşmamızın gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Kapımız her zaman herkese açıktır." dedi. 

Eğirdir'de çöp temizliği

Eğirdir yaz aylarında çevre illerden gelen yerli turistlerin akınına uğruyor. Serin havası, temiz gölü ve ucuz fiyatlarıyla yerli turistin akın ettiği Eğirdir'de özellikle plajlarda ve piknik alanlarında, hafta sonları yoğunluk yaşanıyor. Belediye Başkanı Şengöl, çevre kirliliğinin önlenmesi ve şikayetlerin azalması için, "İnsanlarımızın daha koruyucu olmasını istiyoruz. Nasıl bulmak istiyorsak, öyle bırakmalıyız!.." dedi.

Hafta sonları Altınkum Plajı, Ada ve Rüya Park'a gelen misafirlerin keyif yaptıktan sonra terk ettikleri mekanlarda hat safhada çöp birikintileri ve çevre kirliliği yaşandığını belirten Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Cumartesi, pazar, Isparta, Burdur, Denizli, Afyon ve Antalya'dan gölün cazibesine, havanın serinliğine, fiyatların ucuzluğuna kapılarak çok sayıda vatandaş Eğirdir'e geliyor. Bazen ben Ada'ya gidiyorum, bu kadar çok insanla dolu  ada kirlenmediyse iyi diyorum. Bu kadar güzelliğin yanında acayip çirkinlikler de oluyor. Herkes geliyor, pikniğini yapıyor ama çevre ise çöp bidonlarına atılmayan oraya buraya saçılmış karpuz kabukları, içecek şişeleri, poşetler ve diğer atıklarla dolup taşıyor. Ertesi gün aynı piknik yerine gidenler bize bizzat gelip veya mail yoluyla, “Geldik, falan yer çok pisti; belediye çöpleri almıyor mu? Şeklinde serzenişte bulunuyorlar. Bu sözlerin hepsi yanlış. Eğirdir, pis falan değildir. Esas pislik,kimse kusura bakmasın, yediği içtiği yeri pis bırakıp gidendedir. İnanın Eğirdir Belediyesi olarak biz her gün, bize “pis” diye şikayet edilen bütün alanları 2-3 defa temizliyoruz. Yazınki çöpümüz diğer mevsimlerdeki çöpün 2-3 katına çıkıyor. Vatandaş yemek yiyor, olduğu gibi pisliğini bırakıyor; çekirdek yiyor, ortalık çekirdek kabuğundan geçilmiyor. Piknik artığını bir poşete koyup çöp bidonlarına atmak; yediği çekirdeği yine boş bir poşete koyup çöpe atmak pek mi zor? Temizlik imandan gelir diyoruz ama insanın kafasında temizlik anlayışı olmazsa yapacak bir şey yoktur. Buradan insanlarımıza nasıl bulmak isterse o şekilde bırakmalarını hatırlatmak istiyorum. Her şeyi belediye karşılıyor da bari pisliğinizi çöp kutularına atın, oturduğunuz mekanı kirletmeyin!.. Siz de bize yardımcı olun; her şeyi belediyeden beklemeyin!.. Belediye siz gittikten sonra zaten görevini yapıyor. İnsanlarımızın daha koruyucu olmasını istiyoruz. Bu sözlerimizle kimseyi incitmek gibi bir amacımız yok. Ortak anlayışta buluşmamızın gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Kapımız her zaman herkese açıktır." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.