Eğirdir cittaslow belgesini aldı

İLÇE HABERLERİ 08.02.2017 - 16:22, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Eğirdir cittaslow belgesini aldı

Isparta'nın Eğirdir İlçesi cittaslow (sakin şehir) kentleri arasına katıldı. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Bu saatten sonra Eğirdir'e gelenleri elma suyuyla yıkayacağız, 'kutsal oldunuz' diyeceğiz, gölün suyuyla yıkayacağız" dedi. Eğirdir, Artvin'in Şavşat İlçesi'nde düzenlenen genel kurul toplantısında yapılan törenle resmen cittaslow ağına katıldı. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "9 bin yıldır tanınan bir Eğirdir var. Eğirdir Gölü denince herkes biliyor, yüz, iç, güneşlen. Elma Eğirdir'in tanıtımında gölden sonra ikinci sırada. Bundan sonra da devreye cittaslow giriyor. Elma için, göl için, dağ okulu için ve son olarak da cittaslow için Eğirdir'e gelecek olan yerli ve yabancı turistler için gereken altyapıyı oluşturduk, oluşturuyoruz, bundan sonra da oluşturmaya devam edeceğiz" dedi. Ömer Şengöl, "Bir sonraki Türkiye genel kurulu toplantısının Eğirdir'de yapılması kararı alınması bizi heyecanlandırdı. Eğirdir'in cittaslow olma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kriterleri büyük bir dikkatle yerine getirmeye gayret ederek, Eğirdir'i kaliteli yaşamın başkenti yapmak için büyük bir özveriyle çalışacağız" diye konuştu. Cittaslow üyeliğiyle birlikte ilçeye gelecek turist sayısında artış olacağını vurgulayan Başkan Şengöl, şöyle dedi: "Turist Eğirdir'e mutlaka gelecek. Gelirken internetten bakıyor ve cittaslow kentlerini öncelikle gideceği yerler arasına alıyor. Daha önce mavi bayrağımız vardı. Yersiz şikayetlerle kaldırıldı ama mavi bayrağa tekrar müracaat edeceğiz. Eğirdir için cittaslow yeni bir tanıtım penceresi. Bu saatten sonra Eğirdir'e gelenleri elma suyuyla yıkayacağız, 'kutsal oldunuz' diyeceğiz, gölün suyuyla yıkayacağız. Elmanın çeşitlerinden bir lokma da olsa tattıracağız. Yöresel tatlarımız var, gölün nimetleri var. Levrek ve sazan var. Öyle ya da böyle sazanı da levreği de kereviti de yedireceğiz. Yiyecek materyal çok. Gezecek materyal çok. Yasakların gölgesinde olabildiği kadar, gölde olmasa da şehirde bir bisiklet turu yaptırmayı, römorkla şehir gezisini, adadan Rüyapark'a kadar olan kısımda misafirlerimizi yavaş yavaş gezdirmeyi istiyoruz. Tarihimizi, kültürümüzü ve doğamızı en iyi şekilde anlatacağız, tanıtacağız." Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Isparta'nın Eğirdir İlçesi cittaslow (sakin şehir) kentleri arasına katıldı. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Bu saatten sonra Eğirdir'e gelenleri elma suyuyla yıkayacağız, 'kutsal oldunuz' diyeceğiz, gölün suyuyla yıkayacağız" dedi.

Eğirdir, Artvin'in Şavşat İlçesi'nde düzenlenen genel kurul toplantısında yapılan törenle resmen cittaslow ağına katıldı. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "9 bin yıldır tanınan bir Eğirdir var. Eğirdir Gölü denince herkes biliyor, yüz, iç, güneşlen. Elma Eğirdir'in tanıtımında gölden sonra ikinci sırada. Bundan sonra da devreye cittaslow giriyor. Elma için, göl için, dağ okulu için ve son olarak da cittaslow için Eğirdir'e gelecek olan yerli ve yabancı turistler için gereken altyapıyı oluşturduk, oluşturuyoruz, bundan sonra da oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Ömer Şengöl, "Bir sonraki Türkiye genel kurulu toplantısının Eğirdir'de yapılması kararı alınması bizi heyecanlandırdı. Eğirdir'in cittaslow olma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kriterleri büyük bir dikkatle yerine getirmeye gayret ederek, Eğirdir'i kaliteli yaşamın başkenti yapmak için büyük bir özveriyle çalışacağız" diye konuştu.

Cittaslow üyeliğiyle birlikte ilçeye gelecek turist sayısında artış olacağını vurgulayan Başkan Şengöl, şöyle dedi:

"Turist Eğirdir'e mutlaka gelecek. Gelirken internetten bakıyor ve cittaslow kentlerini öncelikle gideceği yerler arasına alıyor. Daha önce mavi bayrağımız vardı. Yersiz şikayetlerle kaldırıldı ama mavi bayrağa tekrar müracaat edeceğiz. Eğirdir için cittaslow yeni bir tanıtım penceresi. Bu saatten sonra Eğirdir'e gelenleri elma suyuyla yıkayacağız, 'kutsal oldunuz' diyeceğiz, gölün suyuyla yıkayacağız. Elmanın çeşitlerinden bir lokma da olsa tattıracağız. Yöresel tatlarımız var, gölün nimetleri var. Levrek ve sazan var. Öyle ya da böyle sazanı da levreği de kereviti de yedireceğiz. Yiyecek materyal çok. Gezecek materyal çok. Yasakların gölgesinde olabildiği kadar, gölde olmasa da şehirde bir bisiklet turu yaptırmayı, römorkla şehir gezisini, adadan Rüyapark'a kadar olan kısımda misafirlerimizi yavaş yavaş gezdirmeyi istiyoruz. Tarihimizi, kültürümüzü ve doğamızı en iyi şekilde anlatacağız, tanıtacağız."

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.