Çarıksaraylar’da yer altı göleti yapılacak

ISPARTA 07.09.2020 - 16:50, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Çarıksaraylar’da yer altı göleti yapılacak

AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Bingöl, yer altı göleti projelerinin Çarıksaraylar ile birlikte Türkiye’de yaygınlaşacağını söyledi.
Kanal 32’ne Şakir Aksöz ile Ne Var Ne Yok programına katılan Çarıksaraylar Belediye Başkanı Mehmet Bingöl, yer altı göleti projesinden bahsetti. Bingöl, şöyle konuştu:  “Yer altı göleti çok bilinen bir şey değil. Türkiye’de çok nadir yerlerde yapılmış. Rahmetli Galip Yıldız başkanımız döneminde kıtlık oldu. İçme suyunda biraz problem vardı. Pınarbaşı’nda biraz çalışma yaptık. Orada aklıma geldi, o zaman önermiştim. Kafamda sürekli vardı. Yurt dışında yerler var, Türkiye’de yapılan bazı yerler. Kafamızda bir proje hazırladık. DSİ Bölge Müdürümüze anlattım. Allah razı olsun ilgilendi. Çarıksaraylar’da uygun yerler olduğunu söyledim. Proje hazırlandı, sayın Bakanımıza sunuldu. Sayın Bakanımız da Çarıksaraylar’da ‘bu işi başlatıyoruz’ dedi. İnşallah bizim ile birlikte Türkiyemizde yaygınlaşır. İçme suyu şebekemiz çok eski. 37 yıllık bir altyapımız var. Yeni mahallerimizde yeni şebekeler var. Eski yerlerde sorun var. 8 kilometrelik bölümde ana hat eskimiş durumda. Yapılması lazım. Ki hergün patlak oluyor. 2 günde kesin bir patlak var. Bu bizim için dezavantaj. Projeyi şu an hazırlama aşamasındayız. Daha sonra yapım aşamasına geleceğiz. Yüksek yerlere su çıkma sorunumuz var. Su medeniyettir. Suya erişim her insanın hakkıdır. Şu an suda bir sorun yaşamadık. 200 metreye yakın kot var. Sulama suyu işini belediye olarak yapıyoruz. Başka yerlerde bu yok. Bırakmak doğru olmayacak.  Kapalı devre sulama sistemimiz yok. Vahşi sistemle sulama oluyor. Biz geçen yıl 8 TL/saate suladık. 8 TL bizi kurtarmıyor. Maliyeti yüksek. Başka kurumlara bıraksak saati 30-35 TL’yi bulacak. İsrafı önleyemiyoruz. Başka kişilere ihaleye vermedik. Kendimiz sulamaya devam ettik. Sulama sistemini düzenli şekilde işletmek zor. Geçen yıl kendimiz suladık. 2 kez fazla sulama yaptık. Göletimizin doluluk oranı iyi. Geçen yılla aynı seviyede. Dikkatli bir şekilde bu işi yürütüyoruz. Bu arada kanallar yapıyoruz. Çok ciddi kayıplar var. En azından kapalı devre sulama sistemi gelinceye kadar böyle idare etsin istiyoruz.” (HAbER MERKEZİ)
AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Bingöl, yer altı göleti projelerinin Çarıksaraylar ile birlikte Türkiye’de yaygınlaşacağını söyledi.

Kanal 32’ne Şakir Aksöz ile Ne Var Ne Yok programına katılan Çarıksaraylar Belediye Başkanı Mehmet Bingöl, yer altı göleti projesinden bahsetti. Bingöl, şöyle konuştu:

 “Yer altı göleti çok bilinen bir şey değil. Türkiye’de çok nadir yerlerde yapılmış. Rahmetli Galip Yıldız başkanımız döneminde kıtlık oldu. İçme suyunda biraz problem vardı. Pınarbaşı’nda biraz çalışma yaptık. Orada aklıma geldi, o zaman önermiştim. Kafamda sürekli vardı. Yurt dışında yerler var, Türkiye’de yapılan bazı yerler. Kafamızda bir proje hazırladık. DSİ Bölge Müdürümüze anlattım. Allah razı olsun ilgilendi. Çarıksaraylar’da uygun yerler olduğunu söyledim. Proje hazırlandı, sayın Bakanımıza sunuldu. Sayın Bakanımız da Çarıksaraylar’da ‘bu işi başlatıyoruz’ dedi. İnşallah bizim ile birlikte Türkiyemizde yaygınlaşır.

İçme suyu şebekemiz çok eski. 37 yıllık bir altyapımız var. Yeni mahallerimizde yeni şebekeler var. Eski yerlerde sorun var. 8 kilometrelik bölümde ana hat eskimiş durumda. Yapılması lazım. Ki hergün patlak oluyor. 2 günde kesin bir patlak var. Bu bizim için dezavantaj. Projeyi şu an hazırlama aşamasındayız. Daha sonra yapım aşamasına geleceğiz. Yüksek yerlere su çıkma sorunumuz var. Su medeniyettir. Suya erişim her insanın hakkıdır. Şu an suda bir sorun yaşamadık. 200 metreye yakın kot var.

Sulama suyu işini belediye olarak yapıyoruz. Başka yerlerde bu yok. Bırakmak doğru olmayacak.  Kapalı devre sulama sistemimiz yok. Vahşi sistemle sulama oluyor. Biz geçen yıl 8 TL/saate suladık. 8 TL bizi kurtarmıyor. Maliyeti yüksek. Başka kurumlara bıraksak saati 30-35 TL’yi bulacak. İsrafı önleyemiyoruz. Başka kişilere ihaleye vermedik. Kendimiz sulamaya devam ettik. Sulama sistemini düzenli şekilde işletmek zor. Geçen yıl kendimiz suladık. 2 kez fazla sulama yaptık. Göletimizin doluluk oranı iyi. Geçen yılla aynı seviyede. Dikkatli bir şekilde bu işi yürütüyoruz. Bu arada kanallar yapıyoruz. Çok ciddi kayıplar var. En azından kapalı devre sulama sistemi gelinceye kadar böyle idare etsin istiyoruz.” (HAbER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.