Başarı Hikayesi

SPOR (AA) - Anadolu Ajansı | 29.06.2015 - 15:20, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Başarı Hikayesi

Isparta'da gecekonduda yaşayan, annesi, babası ve bir kardeşi cezaevinde bulunan 15 yaşındaki Meryem Özçelik, atletizmde Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Ailesinin 5  çocuğundan biri olarak dünyaya gelen ve Isparta'da bir gecekonduda yaşayan 15 yaşındaki Meryem Özçelik'in hayatı, beden eğitimi öğretmeninin kendisini keşfetmesiyle değişti. Okuldaki atletizm seçmelerinde başarı sağlayan ve atletizm takımına seçilen Meryem, 2011 yılında katıldığı ilk yarışmada Türkiye Okullar Arası Kros Şampiyonası'nda birincilik kazandı. Genç sporcu, bugüne kadar katıldığı 21 yarışmanın 17'sinde kürsünün ilk basamağına çıktı. Annesi, babası ve bir ablası cezaevine girdi. Meryem Özçelik, geçen yıl annesi, babası ve bir ablasının bazı suçlar sebebiyle cezaevine girmesiyle büyük üzüntü yaşadı. Tüm olumsuzluklara rağmen, çalışmaktan ve şampiyonalara katılmaktan vazgeçmeyen Meryem, bir yandan da başarılarından dolayı kendisine verilen ödüllerle hurda satarak evi geçindirmeye çalışan ablasına destek olmaya çalışıyor. Son olarak 16 Yaşaltı Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda 800 metrede birincilik kazanan Meryem'in hedefi, gelecek ay Sırbistan'dan düzenlenecek Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak.  "Sporla hayatım farklılaştı" Meryem Özçelik, yaptığı açıklamada, sporun kendisi için büyük önem taşıdığını, elde ettiği başarıların kendine güvenini artırdığını söyledi. Sporla hayatının farklılaştığını vurgulayan Meltem, çevresindekilerin bakışının değiştiğini, artık kendisine saygı duyulduğunu kaydetti.  "Yarıştan elde ettiğim gelirle aileme destek oluyorum" Şu anda Beşiktaş Kulübü'nün sporcusu olarak çalışmalarına devam ettiğini anlatan Meryem, "Annem, babam ve büyük ablam bizden ayrı. Ablam ve 2 kardeşimle yaşıyoruz. Bize küçük ablam bakıyor. Ben de yarıştan elde ettiğim gelirle, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve kulübümün yardımlarıyla aileme destek oluyorum" ifadelerini kullandı.

Isparta'da gecekonduda yaşayan, annesi, babası ve bir kardeşi cezaevinde bulunan 15 yaşındaki Meryem Özçelik, atletizmde Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.


Ailesinin 5  çocuğundan biri olarak dünyaya gelen ve Isparta'da bir gecekonduda yaşayan 15 yaşındaki Meryem Özçelik'in hayatı, beden eğitimi öğretmeninin kendisini keşfetmesiyle değişti.


Okuldaki atletizm seçmelerinde başarı sağlayan ve atletizm takımına seçilen Meryem, 2011 yılında katıldığı ilk yarışmada Türkiye Okullar Arası Kros Şampiyonası'nda birincilik kazandı. Genç sporcu, bugüne kadar katıldığı 21 yarışmanın 17'sinde kürsünün ilk basamağına çıktı.


Annesi, babası ve bir ablası cezaevine girdi.

Meryem Özçelik, geçen yıl annesi, babası ve bir ablasının bazı suçlar sebebiyle cezaevine girmesiyle büyük üzüntü yaşadı. Tüm olumsuzluklara rağmen, çalışmaktan ve şampiyonalara katılmaktan vazgeçmeyen Meryem, bir yandan da başarılarından dolayı kendisine verilen ödüllerle hurda satarak evi geçindirmeye çalışan ablasına destek olmaya çalışıyor.


Son olarak 16 Yaşaltı Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda 800 metrede birincilik kazanan Meryem'in hedefi, gelecek ay Sırbistan'dan düzenlenecek Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak. 


"Sporla hayatım farklılaştı"

Meryem Özçelik, yaptığı açıklamada, sporun kendisi için büyük önem taşıdığını, elde ettiği başarıların kendine güvenini artırdığını söyledi.


Sporla hayatının farklılaştığını vurgulayan Meltem, çevresindekilerin bakışının değiştiğini, artık kendisine saygı duyulduğunu kaydetti. 


"Yarıştan elde ettiğim gelirle aileme destek oluyorum"

Şu anda Beşiktaş Kulübü'nün sporcusu olarak çalışmalarına devam ettiğini anlatan Meryem, "Annem, babam ve büyük ablam bizden ayrı. Ablam ve 2 kardeşimle yaşıyoruz. Bize küçük ablam bakıyor. Ben de yarıştan elde ettiğim gelirle, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve kulübümün yardımlarıyla aileme destek oluyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.