BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

10.08.2016 - 10:18, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Bakanlık harekete geçti Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) lavanta üretiminde atağa geçmek için fidan üretimine hız verdi. Bu gayeyle Isparta’da bu yıl içerisinde 50 bin adet lavanta fidanı üretimi gerçekleştirildi. Bakanlık ayrıca lavanta üretimi için orman köylülerine destek vermeye başladı Son yıllarda tıbbı ve aromatik bitki üretimi hususunda önemli faaliyetler yürüten Orman ve Su İşleri Bakanlığı lavanta üretimini artırmak maksadıyla Isparta’da fidan üretimine hız verdi. Isparta’da yılda 20-30 bin arasında lavanta yetiştiren Bakanlık bu yıl içinde 50 bin adet tüplü lavanta fidanı üretti. Bu üretimle birlikte ülke genelinde gerçekleştirilen lavanta fidanı  üretiminde Isparta ilk sıraya yükselmiş oldu. Yine Bakanlık tarafından ildeki orman köylülerinin gelirlerini artırmak gayesiyle lavanta üretimi konusunda destekleme çalışmalarına başlandı. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında bulunan köylerde toplam 14 kişiye lavanta üretimi hususunda kredi desteği veren Bakanlık bu faaliyetlerini artırarak devam ettirecek. “Çalışmalarımız En Kısa Zamanda Meyvesini Vermeye Başlayacak” Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülke genelinde bölgelerin coğrafi şartlarını göz önüne alarak projeler geliştirdiklerini ve orman köylülerini desteklerini belirterek şunları  söyledi: “Biz Bakanlık olarak orman köylülerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Ülkemizde özellikle lavanta üretiminde başı çeken Isparta’da da gerek fidan üretimini artırarak gerekse de köylülere kredi desteği ve hibe vererek orman köylülerimizin daha fazla kazanç elde etmelerini hedefliyoruz. Tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi ve ihraç edilmesi için çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız en kısa zamanda meyvesini vermeye başlayacak ve köylümüz daha çok kazanacak.”

Bakanlık harekete geçti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) lavanta üretiminde atağa geçmek için fidan üretimine hız verdi. Bu gayeyle Isparta’da bu yıl içerisinde 50 bin adet lavanta fidanı üretimi gerçekleştirildi. Bakanlık ayrıca lavanta üretimi için orman köylülerine destek vermeye başladı

Son yıllarda tıbbı ve aromatik bitki üretimi hususunda önemli faaliyetler yürüten Orman ve Su İşleri Bakanlığı lavanta üretimini artırmak maksadıyla Isparta’da fidan üretimine hız verdi. Isparta’da yılda 20-30 bin arasında lavanta yetiştiren Bakanlık bu yıl içinde 50 bin adet tüplü lavanta fidanı üretti.

Bu üretimle birlikte ülke genelinde gerçekleştirilen lavanta fidanı  üretiminde Isparta ilk sıraya yükselmiş oldu. Yine Bakanlık tarafından ildeki orman köylülerinin gelirlerini artırmak gayesiyle lavanta üretimi konusunda destekleme çalışmalarına başlandı. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında bulunan köylerde toplam 14 kişiye lavanta üretimi hususunda kredi desteği veren Bakanlık bu faaliyetlerini artırarak devam ettirecek.

“Çalışmalarımız En Kısa Zamanda Meyvesini Vermeye Başlayacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülke genelinde bölgelerin coğrafi şartlarını göz önüne alarak projeler geliştirdiklerini ve orman köylülerini desteklerini belirterek şunları  söyledi:

“Biz Bakanlık olarak orman köylülerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Ülkemizde özellikle lavanta üretiminde başı çeken Isparta’da da gerek fidan üretimini artırarak gerekse de köylülere kredi desteği ve hibe vererek orman köylülerimizin daha fazla kazanç elde etmelerini hedefliyoruz. Tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi ve ihraç edilmesi için çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız en kısa zamanda meyvesini vermeye başlayacak ve köylümüz daha çok kazanacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.