‘Atatürk ölmedi yüreğimizde yaşıyor’

GÜNDEM 09.11.2016 - 08:53, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

‘Atatürk ölmedi yüreğimizde yaşıyor’

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.
‘Atatürk ölmedi yüreğimizde yaşıyor’ Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Mesajında şu ifadelere yer veren Oğuz “Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının huzuru ve güveni ile O’nu ölümünün 78. yıldönümünde her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da yine sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir Cumhuriyet haline getirebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük Atatürk sen milletinin gönlünde ebedi yaşayacaksın. Türk Milletinin her bir ferdi Atatürk’ün getirdiği ilke ve devrimlerin gönüllü ve azimli birer koruyucusu olmaktan büyük bir onur duymaktadır. Son günlerde yaşadığımız üzücü gelişmeler, okullarda Andımız ve İstiklal Marşının zorunlu olmaktan çıkarılması, Cumhuriyet törenlerinin iptali Mustafa Kemal’in manevi varlığını hangi zihniyet hangi nedenle silmeye uğraşmaktadır? Bu oyunlara gelmemeli her zamankinden daha fazla Atatürk’ün gösterdiği hedeflere medeni Cumhuriyete daha çok bağlanmamız onun fikirlerini düşüncelerini daha çok hayatımıza ve siyasetimize daha çok katmalı hür ve bağımsız Cumhuriyetimizi korumalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ağzımıza alıyorsak hakkını verelim. Yalan, yapay, yapmacık sözlerle O’nu anmak ya da 364 gün uyuyup 1 gün Anıtkabir’de ağlaşmak yerine Kemalist düşünceleri yeniden gerçekleştirerek Anıtkabir’de onun karşısına alnımızın akıyla çıkmayı hak edelim. Ne mutlu O’nun yolundan yürüyene ne mutlu O’nun davasına baş koyanlara ne mutlu Türk’üm diyene. Aramızdan ayrılışının 78.yılında Yüce Atamızı saygı ve minnetle anıyor O’nun emanetini ve düşüncelerini sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

‘Atatürk ölmedi yüreğimizde yaşıyor’

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Mesajında şu ifadelere yer veren Oğuz “Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının huzuru ve güveni ile O’nu ölümünün 78. yıldönümünde her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da yine sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir Cumhuriyet haline getirebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük Atatürk sen milletinin gönlünde ebedi yaşayacaksın.

Türk Milletinin her bir ferdi Atatürk’ün getirdiği ilke ve devrimlerin gönüllü ve azimli birer koruyucusu olmaktan büyük bir onur duymaktadır.

Son günlerde yaşadığımız üzücü gelişmeler, okullarda Andımız ve İstiklal Marşının zorunlu olmaktan çıkarılması, Cumhuriyet törenlerinin iptali Mustafa Kemal’in manevi varlığını hangi zihniyet hangi nedenle silmeye uğraşmaktadır? Bu oyunlara gelmemeli her zamankinden daha fazla Atatürk’ün gösterdiği hedeflere medeni Cumhuriyete daha çok bağlanmamız onun fikirlerini düşüncelerini daha çok hayatımıza ve siyasetimize daha çok katmalı hür ve bağımsız Cumhuriyetimizi korumalıyız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ağzımıza alıyorsak hakkını verelim. Yalan, yapay, yapmacık sözlerle O’nu anmak ya da 364 gün uyuyup 1 gün Anıtkabir’de ağlaşmak yerine Kemalist düşünceleri yeniden gerçekleştirerek Anıtkabir’de onun karşısına alnımızın akıyla çıkmayı hak edelim.

Ne mutlu O’nun yolundan yürüyene ne mutlu O’nun davasına baş koyanlara ne mutlu Türk’üm diyene.

Aramızdan ayrılışının 78.yılında Yüce Atamızı saygı ve minnetle anıyor O’nun emanetini ve düşüncelerini sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.