Askeri hastaneye şehidin adı verildi

ÖZEL HABER 29.08.2016 - 12:39, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Askeri hastaneye şehidin adı verildi

Askeri hastaneye şehidin adı verildi Isparta'da Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'ndaki askeri hastaneye, Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre'nin adı verildi. Isparta'da Sağlık Bakanlığı'na bağlanan Isparta Asker Hastanesi'ne PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre'nin adı verildi. Hastanenin devir töreninde konuşan Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreter Vekili Op. Dr. Zafer Dirik, "Isparta Askeri Hastanesi Sağlık Bakanlığı çatısı altında benzer rol ve fonksiyonlarına ek olarak gelişmiş imkanlarını ülkemizin tüm vatandaşlarına da sunmak yoluyla hizmetine Isparta Devlet Hastanesi Şehit Yunus Emre Ek Binası adıyla devam edecektir. Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır" dedi. 1891 yılında kurulan, 125 yıllık bir tarihi olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Türkiye Cumhuriyeti askeri sağlık hizmetlerinin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılmasının düşünülemeyeceğini kaydeden Dirik, "Askeri sağlık hizmetlerinin ülke güvenliği ve gizlilik gibi birçok vazgeçilmez özelliği vardır. Bunlar sağlık hizmetlerinin ertelenemezliği, devredilemezliği ve depolanamazlığı ilkelerine ek olarak en az onlar kadar önemli unsurlardır. Bu konuda resmi kimlik değiştiren kurumlar ve çalışanlar, bir anda kendilerini kapatılmış veya devredilmiş gibi hissiyata kolaylıkla düşürebilirler. Askeri sağlık hizmetleri olarak standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra, saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, heyet ve rapor işlemleri, muharebe görevleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetleri elbette ki hepimiz ve ülkemiz için çok gereklidir. Devletimiz bu hizmetleri kapatmıyor. Bu hastaneleri kapatmıyor. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Askeri hastaneye şehidin adı verildi

Isparta'da Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'ndaki askeri hastaneye, Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre'nin adı verildi.

Isparta'da Sağlık Bakanlığı'na bağlanan Isparta Asker Hastanesi'ne PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre'nin adı verildi. Hastanenin devir töreninde konuşan Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreter Vekili Op. Dr. Zafer Dirik, "Isparta Askeri Hastanesi Sağlık Bakanlığı çatısı altında benzer rol ve fonksiyonlarına ek olarak gelişmiş imkanlarını ülkemizin tüm vatandaşlarına da sunmak yoluyla hizmetine Isparta Devlet Hastanesi Şehit Yunus Emre Ek Binası adıyla devam edecektir. Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır" dedi.

1891 yılında kurulan, 125 yıllık bir tarihi olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Türkiye Cumhuriyeti askeri sağlık hizmetlerinin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılmasının düşünülemeyeceğini kaydeden Dirik, "Askeri sağlık hizmetlerinin ülke güvenliği ve gizlilik gibi birçok vazgeçilmez özelliği vardır. Bunlar sağlık hizmetlerinin ertelenemezliği, devredilemezliği ve depolanamazlığı ilkelerine ek olarak en az onlar kadar önemli unsurlardır.

Bu konuda resmi kimlik değiştiren kurumlar ve çalışanlar, bir anda kendilerini kapatılmış veya devredilmiş gibi hissiyata kolaylıkla düşürebilirler. Askeri sağlık hizmetleri olarak standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra, saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, heyet ve rapor işlemleri, muharebe görevleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetleri elbette ki hepimiz ve ülkemiz için çok gereklidir. Devletimiz bu hizmetleri kapatmıyor. Bu hastaneleri kapatmıyor. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.