ANTALYA’DA UCUZ, ISPARTA’DA PAHALI

ISPARTA 10.04.2018 - 14:10, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

ANTALYA’DA UCUZ, ISPARTA’DA PAHALI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Isparta’da hem konut hem de ticari yatırımlar için arsa maliyetlerinin aynı seviyedeki kentlere göre 3-4 kat fazla olduğunu söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği Ekonomik Beklentiler Toplantısı’nda Isparta’nın en önemli sorununun arsa rantı olduğunu söyledi. Isparta’da oluşan arsa rantının aynı seviyedeki kentlere göre 3-4 kat fazla olduğunu belirten Bilgiç, ‘Isparta’da arsalar Antalya’dan bile daha fazla’ diye konuştu. Isparta’da konut ve ticari yatırım yapmak için arsanın çok maliyetli olduğunu belirten Bilgiç, çözüm için yeni bir imar planı yapılması gerektiğini söyledi. Şehrin sıkışmasından yakınan Bilgiç, “şehri yaymak zorundayız, genişletmek zorundayız. İmara açılan yerler var ama onlar da şehir içinde” dedi. Ticari yatırım amaçlı olan arsalarda da sıkıntı yaşandığını belirten Bilgiç, Süleyman Demirel OSB’de yer kalmadığını söyledi. Satılacak parsel bulunamadığını kaydeden Bilgiç, “Satılacak parselimiz yok. En önemlisi büyük parselimiz yok. OSB genişleme kararı çıktı, kamu yararı kararı alındı. Çalışmalar sürüyor. Bunun dışında yeni bir OSB artık şart. Keçiborlu bölgesinde merkez için 3.OSB’ye planlıyoruz. 2500 dönümlük bir çalışma. 4.OSB’miz de inşallah Yalvaç’ta hizmete girecek” dedi.  

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Isparta’da hem konut hem de ticari yatırımlar için arsa
maliyetlerinin aynı seviyedeki kentlere göre 3-4 kat fazla olduğunu söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği Ekonomik Beklentiler Toplantısı’nda Isparta’nın en önemli sorununun arsa rantı olduğunu söyledi. Isparta’da oluşan arsa rantının aynı seviyedeki kentlere göre 3-4 kat fazla olduğunu belirten Bilgiç, ‘Isparta’da arsalar Antalya’dan bile daha fazla’ diye konuştu. Isparta’da konut ve ticari yatırım yapmak için arsanın çok maliyetli olduğunu belirten Bilgiç, çözüm için yeni bir imar planı yapılması gerektiğini söyledi. Şehrin sıkışmasından yakınan Bilgiç, “şehri yaymak zorundayız, genişletmek zorundayız. İmara açılan yerler var ama onlar da şehir içinde” dedi. Ticari yatırım amaçlı olan arsalarda da sıkıntı yaşandığını belirten Bilgiç, Süleyman Demirel OSB’de yer kalmadığını söyledi. Satılacak parsel bulunamadığını kaydeden Bilgiç, “Satılacak parselimiz yok. En
önemlisi büyük parselimiz yok. OSB genişleme kararı çıktı, kamu yararı kararı alındı. Çalışmalar sürüyor. Bunun dışında yeni bir OSB artık şart. Keçiborlu bölgesinde merkez için 3.OSB’ye planlıyoruz. 2500 dönümlük bir çalışma. 4.OSB’miz de inşallah Yalvaç’ta hizmete girecek” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.