Akdaş'tan İnsanlık Örneği

ÖZEL HABER 16.11.2016 - 13:01, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Akdaş'tan İnsanlık Örneği

Ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi Eğirdir İlçesinde de Suriyeli sığınmacılar yaşıyor. Bunlarda biriside 61 yaşındaki Mahmut Ahmed amca.
Akdaş'tan İnsanlık Örneği Ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi Eğirdir İlçesinde de Suriyeli sığınmacılar yaşıyor. Bunlarda biriside 61 yaşındaki Mahmut Ahmed amca. 5 çocuk babası Mahmut Ahmed amca Eğirdir Kaymakamlığına giderek Kaymakam Abdullah Akdaş’a çalışmak istediğini, simit satarak ailesinin geçimini sağlamak istediğini söyledi. Mahmut Ahmed amcanın daha önce Suriye Halep’te pastacılık yaptığını öğrenen Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’da Eğirdir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına talimat vererek Suriyeli amca için simit arabası alınmasını istedi. Mahmut Ahmed amcanın 61 yaşında olmasına rağmen çalışarak ailesine bakmak isteğinin kendisini duygulandırdığını ifade eden Kaymakam Akdaş; “Suriyeliler bizim kardeşlerimiz, kendi ülkelerindeki iç savaştan, huzursuzluktan kaçarak ülkemize, Anadolu’ya sığındılar. Bu kardeşlerimiz önceden komşu ülke vatandaşıydılar, şimdi bizim ev komşularımız oldular. O nedenle bu kardeşlerimize devlet ve millet olarak her konuda yardımcı olmamız lazım. Bu düşünceyle Mahmut Ahmed amcamıza simit arabası hediye ettik. Şimdiden bol kazançlar temenni ediyorum” dedi. Mahmut Ahmed amca şimdi çok mutlu. Eğirdir Liman bölgesinde bütün esnaf ve vatandaşlar simit ve çaylarını Suriyeli amcadan alıyorlar.   
Ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi Eğirdir İlçesinde de Suriyeli sığınmacılar yaşıyor. Bunlarda biriside 61 yaşındaki Mahmut Ahmed amca.

Akdaş'tan İnsanlık Örneği

Ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi Eğirdir İlçesinde de Suriyeli sığınmacılar yaşıyor. Bunlarda biriside 61 yaşındaki Mahmut Ahmed amca.

5 çocuk babası Mahmut Ahmed amca Eğirdir Kaymakamlığına giderek Kaymakam Abdullah Akdaş’a çalışmak istediğini, simit satarak ailesinin geçimini sağlamak istediğini söyledi.

Mahmut Ahmed amcanın daha önce Suriye Halep’te pastacılık yaptığını öğrenen Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’da Eğirdir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına talimat vererek Suriyeli amca için simit arabası alınmasını istedi.

Mahmut Ahmed amcanın 61 yaşında olmasına rağmen çalışarak ailesine bakmak isteğinin kendisini duygulandırdığını ifade eden Kaymakam Akdaş; “Suriyeliler bizim kardeşlerimiz, kendi ülkelerindeki iç savaştan, huzursuzluktan kaçarak ülkemize, Anadolu’ya sığındılar. Bu kardeşlerimiz önceden komşu ülke vatandaşıydılar, şimdi bizim ev komşularımız oldular. O nedenle bu kardeşlerimize devlet ve millet olarak her konuda yardımcı olmamız lazım. Bu düşünceyle Mahmut Ahmed amcamıza simit arabası hediye ettik. Şimdiden bol kazançlar temenni ediyorum” dedi.

Mahmut Ahmed amca şimdi çok mutlu. Eğirdir Liman bölgesinde bütün esnaf ve vatandaşlar simit ve çaylarını Suriyeli amcadan alıyorlar. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.