Ispartalı Toprak dünya birincisi

ISPARTA 24.01.2018 - 12:03, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Ispartalı Toprak dünya birincisi

İstanbul’da okuyan Ispartalı Toprak Durutürk, alzheimer hastaları için yaptığı uygulama ile 400 yarışmacının katıldığı uluslararası yarışmada dünya birincisi oldu Ispartalı 13 yaşındaki Toprak Durutürk, bilişim dalında hazırladığı proje ile dünya birincisi oldu. İstanbul'da özel bir kolejde 7'nci sınıf öğrencisi olan Yalvaçlı Toprak Durutürk, dünyanın çeşitli ülkelerinden 400, Türkiye'den ise iki öğrencinin katıldığı 'Uluslararası Geek-a-Hertz 2017' 'Applicaition' ve 'Photoshop' yarışmasında, Application kategorisinde alzheimer hastaları için aile bireylerinin hastanın konumunu bulabilmesi, ilaç hatırlatma, acil numaralara ulaşma gibi bölümlerle hazırladığı uygulama ile birinci oldu.   SPONSORU AMCASI Başarısında annesi Zeynep Karacan'nın büyük katkısı olduğunu belirten Toprak, amcası Macit Durutürk'ün de bütün okul masraflarını karşılayarak eğitim sponsoru olduğunu ifade etti. Durutürk, "Geriye sadece çok çalışmak kalıyordu ve ben de çok çalışarak bu başarıları yakaladım. Bana her zaman destek olan anneme, babama, amcama, okul idaresine ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul’da okuyan Ispartalı Toprak Durutürk, alzheimer hastaları için yaptığı uygulama ile 400 yarışmacının katıldığı uluslararası yarışmada dünya birincisi oldu

Ispartalı 13 yaşındaki Toprak Durutürk, bilişim dalında hazırladığı proje ile dünya birincisi oldu. İstanbul'da özel bir kolejde 7'nci sınıf öğrencisi olan Yalvaçlı Toprak Durutürk, dünyanın çeşitli ülkelerinden 400, Türkiye'den ise iki öğrencinin katıldığı 'Uluslararası Geek-a-Hertz 2017' 'Applicaition' ve 'Photoshop' yarışmasında, Application kategorisinde alzheimer hastaları için aile bireylerinin hastanın konumunu bulabilmesi, ilaç hatırlatma, acil numaralara ulaşma gibi bölümlerle hazırladığı uygulama ile birinci oldu.

 

SPONSORU AMCASI

Başarısında annesi Zeynep Karacan'nın büyük katkısı olduğunu belirten Toprak, amcası Macit Durutürk'ün de bütün okul masraflarını karşılayarak eğitim sponsoru olduğunu ifade etti. Durutürk, "Geriye sadece çok çalışmak kalıyordu ve ben de çok çalışarak bu başarıları yakaladım. Bana her zaman destek olan anneme, babama, amcama, okul idaresine ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.